Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Stora brister i företagens klimatredovisning

Publicerad: 30 maj 2012, 09:07

73 svenska företag har undersökts och granskarna blev förvånade över resultatet.


Det är Tricorona som har granskat 73 företag. Resultatet visar att ett av sex företag helt saknar klimatredovisning, rapporterar SvD.
– Vi hade väntat oss betydligt bättre siffror än de vi ser. Det verkar som att man inte tror att det här är en fråga som är värd att kommunicera, säger Per Egstam, vd på Tricorona, till SvD.

I dagligvarubranschen och transportsektorn är man bättre på att redovisa sin klimatpåverkan, medan andra branscher inte är lika bra:
– Vissa branscher verkar helt ointresserade. IT-branschen är dålig. Hotellbranschen är egentligen inte så dålig som undersökningen visar, men man följer inte de standarder som finns – och det tycker vi är viktigt att man gör, säger Per Egstam till SvD.

Per Egstam framhåller till SvD att klimatredovisning inte är samma sak som att ha ett ambitiöst klimatarbete. Ett företag kan arbeta hårt med klimatfrågorna men vara dåliga på att lyfta fram sitt arbete.
– Men vår slutsats är ändå att det finns mycket kvar att göra. Man borde skärpa sig, helt enkelt. Det här är inte bara ett miljöproblem, utan också ett affärsmässigt problem, det är viktigt för företagen att förstå, säger Per Egstam till SvD.

Jesper Gunnarsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.