Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Stora Hållbarhetskvällen: Karolina Skog om topparna och dalarna som miljöminister

Publicerad: 5 juli 2018, 18:30

Miljöminister Karolina Skog berättar om toppar och dalar under sin tid som minister.

Foto: Daniel Boman

För tionde året i rad arrangerade Aktuell Hållbarhet Stora Hållbarhetskvällen i Almedalen. Minglet har utvecklats till att bli ett av Hållbarhetssveriges hetaste samlingspunkter och ett flertal ministrar, politiker, vd:ar, generaldirektörer, hållbarhetschefer, miljöaktivister och andra hållbarhetsprofiler var på plats.


En av gästerna på Stora Hållbarhetskvällen var miljöminister Karolina Skog (MP) som på scenen fick möjlighet att berätta om toppar och dalar under sina år som miljöminister. Första toppen var då partikollegan och språkröret Gustav Fridolin ringde och erbjöd henne jobbet som miljöminister. Karolina Skog berättar att hon befann sig på en tågperrong med massor med packning när hon fick samtalet och att hon fick tre timmar på sig att bestämma sig.

En annan topp Karolina Skog nämner var när hon som nybliven minister fick följa med klimatminister Isabella Lövin (MP) till det stora havstoppmötet i New York som Sverige hade varit med och arrangerat.
– Det var första gången jag fick uppleva hur det var att vara svensk miljöminister på den globala scenen. Det var som att en röd matta låg utsträckt strödd med glitter. Sveriges rykte som miljöland är enormt starkt. Alla ville prata, berättade Karolina Skog.

Den första dalen under jobbet som miljöminister inträffade redan när hon presenteras som miljöminister inför en samlad presskår och statsminister Stefan Löfven (S) kallade henne för fel namn – Kristina Skog.

Ett annat verkligt bottennapp Karolina Skog nämner var då Alliansen som hon uttrycker det ”började skjuta prick på minstrar”.
– En sak som Alliansen lyfte fram var flygskatten och plötsligt verkade som att vi skulle bli fällda för att genomföra de löften vi gick till val på. Det var riktigt otäckt och vi kände att de demokratiska grundvalarna i Sverige skakade.

Den sista toppen under jobbet som miljöminister som Karolina Skog nämner var när hon i januari i år fick äran att inviga Bob hund-året i Malmö. Bob hund-året är ett år som stiftats för att fira rockbandet Bob hund som varit aktiva i 25 år.

Förutom Karolina Skog bjöds även en mängd andra hållbarhetsprofiler upp på scenen. Bland annat Alliansenregeringens tidigare miljöminister Lena Ek (C).

Missa inte morgondagens utskick från Aktuell Hållbarhet då vi visar er alla bilder från festen.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.