Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Storbritannien planerar för ett fysiskt klimatmöte

Publicerad: 17 maj 2021, 10:10

FN:s klimatmöte i Glasgow kommer att bli ett fysiskt möte. Det meddelade ordföranden Alok Sharma på fredagen.

Foto: Getty Images, Wikimedia commons

FN:s stundande klimatmöte kommer inte att bli ett virtuellt möte. Enligt mötets ordförande Alok Sharma är det viktigt att deltagarna från länder över hela jorden tar sig till Glasgow i Skottland, Storbritannien för att mötet ska bli så inkluderande som möjligt.


Det stora FN-mötet om klimatet som arrangeras av Storbritanniens regering i den skottska staden Glasgow i höst, COP26, kommer att bli ett fysiskt möte. Det aviserade Alok Sharma, tidigare energiminister i Storbritannien och numera ordförande för det kommande klimatmötet, under fredagen. Enligt Alok Sharma är det viktigt att hålla ett fysiskt möte snarare än ett zoom-möte för att det ska bli ett ”inkluderande” toppmöte. I en kommentar sa han att det är vad regeringar och samhällen runtom i världen har efterfrågat. Han uppgav att regeringen kommer vidta alla möjliga försiktighetsåtgärder för att hindra smittspridning av Covid-19 vid FN-mötet, vilka kommer aviseras i god tid innan mötet.

Enligt Alok Sharma är ett fysiskt möte viktigt för att utvecklingsländer, kvinnor, ungdomar och urfolk ska komma till tals. Samtidigt har den brittiska regeringen fått kritik för att den tills helt nyligen inte hade med några kvinnor i sin egen delegation till mötet, något som ändrades först efter kritik.

 

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.