Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Storbritannien: Skjut upp Cop 26 ett år

Publicerad: 28 maj 2020, 09:33

Först i november 2021 vill Storbritannien genomföra nästa klimattoppmöte.


Efter att årets planerade klimtattoppmöte tidigare i våras pausades kommer nu Storbritannien med ett förslag på nytt datum. Först i november 2021 vill värdnationen för Cop 26 att mötet ska genomföras, med tanke på den rådande Coronapandemin.

I ett läckt brev skriver Storbritannien till FN-konventionen för klimatförändringar, UNFCCC, att såväl representanter för Cop 27 som medarrangören Italien och förra årets värdnation Chile har konsulterats inför förslaget. 

Tidigare i våras varnade flera internationella klimatexperter för att skjuta upp Cop 26. När det första beskedet sedan kom välkomnades det dock av flera miljöorganisationer så väl som miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP). 

En av de största farhågorna med ett uppskjutet klimatmöte var tidigare att de klimatplaner som världens länder skulle ta fram till mötet skulle utebli. Så är nu inte fallet. Länderna måste fortfarande ta fram nya handlingsplaner för att minska sina utsläpp, vilket flera länder nu har gjort.

UNFCCC väntas kommentera Storbritanniens förslag under veckan.

 

 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News