Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Storbritanniens nya observationscentrum

Publicerad: 21 juli 2010, 08:49

Storbritannien öppnar ett nytt observationscentrum med fokus på att samla in miljödata, som till exempel information om avskogning och klimatförändringarnas effekter.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Centrumet, där man hoppas samla landets expertis inom jordobservation, kommer att ligga i anslutning till det nya International Space Innovation Center (ISIC) i Harwell, Oxfordshire. Med hjälp av satelliter kommer man att samla in global data om avskogning, växthusgaskoncentration och havsföroreningar.

Upp till 40 forskare kommer att bearbeta och presentera de enorma mängder information som samlas in. Informationen kommer att göras tillgänglig för såväl världens forskare som allmänheten, och man hoppas att centrumet ska främja kunskapsutbytet mellan den akademiska världen och näringslivet, skriver BBC News.

På onsdag morgon kommer fler detaljer om observationscentrumet att tillkännages, då landets vetenskapsminister David Willetts håller tal vid Farnborough Air Show.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.