Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Storföretag: Nettonollutsläpp räcker inte längre

Publicerad: 29 oktober 2021, 09:42

En majoritet av de tillfrågade företagen uppger att de är på väg att nå sina mål för nettonollutsläpp.

Foto: WBCSD

Företag som är på väg att nå sina mål för nettonollutsläpp tror själva att det inte längre räcker till i klimatarbetet.


Ämnen i artikeln:

Klimatpolitik

Att nå nettonollutsläpp räcker inte längre för att tackla klimatförändringarna och det behövs andra åtgärder. Det menar 59 procent av tillfrågade företag i hållbarhetsnätverket World Business Council for Sustainable Development, WBCSD, som samlar många av världens storföretag. Ungefär lika många av de tillfrågade företagen, 57 procent, uppger att de är på väg att nå sina mål för nettonollutsläpp, men majoriteten anser nu alltså att det inte är tillräckligt. 

”Företagen rör sig snabbt för att elektrifiera fordonsflottor och åtar sig att använda förnybar energi. Men det finns ett stort frågetecken kring deras förmåga att övertala sina anställda och leverantörer samt om införandet av koldioxidreduktionstekniker som avskiljning och lagring av koldioxid eller naturbaserade lösningar”, skriver WBCSD i en kommentar till undersökningen, som omfattar drygt 50 företag.

Endast en fjärdedel av de tillfrågade företagen anser att världens politiker gör tillräckligt för att bekämpa klimatförändringarna.

Läs rapporten ”The Climate Confidence Barometer” 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Klimatpolitik

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.