Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Storföretagen missar utsläppen från underleverantörerna

Publicerad: 1 februari 2012, 13:01

De stora företagen har lyckats minska sina egna utsläpp av koldioxid något. Tyvärr har företagens underleverantörer inte kommit lika långt. Det visar en ny rapport från Carbon Disclosure Project.


Enligt en ny rapport från Carbon Disclosure Project och Accenture har världens storföretag fortfarande långt kvar att gå för att minska utsläppen i sina leverantörskedjor. Studien bygger på 49 företag som är medlemmar i CDP, till exempel L’Oreal, Philips och Wallmart, och över 1800 av företagens underleverantörer. Rapporten visar att 43 procent av storföretagen lyckats minska sina utsläpp årligen, medan siffran bland företagens underleverantörer bara är 28 procent.

I rapporten, "A new era: Supplier management in the low-carbon economy", svarar 39 procent av de tillfrågade storföretagen att de har gjort ekonomiska besparingar på sina utsläppsminskningar. 30 procent uppger också att extremväder störde verksamheten hos underleverantörerna under det gångna året och 53 procent av företagen räknar med ökade kostnader som ett direkt resultat av kommande klimatförändringar.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.