Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Strategin bakom Microsofts topplacering på ansvarsfull lista

Publicerad: 24 april 2015, 09:12

Microsoft rankas i år som världens mest ansvarsfulla företag av tidningen CR Magazine.


Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 24 april.

Mjukvaruföretaget klättrar från fjärde till första plats på 100-listan. Företagen mäts i kategorierna miljö, klimatförändring, anställningsvillkor, mänskliga rättigheter, företagsstyrning, finans, filantropi och lokalt samhällsstöd.

I Sverige har Microsoft under lång tid bland annat arbetat för ökad kulturell mångfald och jämställdhet och gjort medvetna klimatsatsningar. Anställda uppmuntras att ställa bilen och arbeta på distans, förklarar Samuel Skwarski, pr-manager på Microsoft Sverige.

– Vi uppmanar de anställda att jobba hemifrån eller någon annanstans än kontoret. Det gör att antalet pendlare till huvudkontoret i Akalla minskar. I snitt jobbar de anställda utanför kontoret en gång i veckan och en forskare som vi arbetat med har räknat ut att det har minskat klimatpåverkan med 24 procent sedan 2012, berättar Samuel Skwarski för Miljöaktuellt.

Här är hela listan över globala företag som CR Magazine rankar som mest ansvarsfulla, och vilken metod som används i samband med mätningen.

Här är Microsofts hållbarhetsrapport.

Ola Söderlund

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News