Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Striden om Morphic över efter stämma

Publicerad: 28 maj 2009, 04:50

Morphics grundare har förlorat makten över företaget. Vid årsstämman nekades Peter Enå och Kurt Dahlberg ansvarsfrihet samtidigt som deras styrelseförslag nobbades.


Ämnen i artikeln:

Morphic

Staffan Ahlberg valdes till ny styrelseordförande i Morphic vid årsstämman på onsdagen. Årsstämman beslutade att inte ge Peter Enå och Kurt Dahlberg ansvarsfrihet för verksamhetsberättelsen för 2008.

Enå och Dahlberg är enligt Morphic polisanmälda för misstänkt fiffel med bokföringen. Enå och Dahlberg har å sin sida anmält Morphic för bland annat falsk, alternativt obefogad angivelse.

Årsstämman beslutade att utöka antalet styrelseledamöter från tre till sju. ” Valberedningens ordförande, Kåre Gilstring, motiverade förslaget till ny styrelse med att det behövs en kompetent och erfaren styrelse som kan återställa förtroendet hos bolagets intressenter och som har kraft och förmåga att säkerställa bolagets fortlevnad.”, skriver Morphic i en kommuniké från årsstämman.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Morphic

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.