Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Studenter dåligt rustade för hållbarhet

Publicerad: 9 Juni 2015, 07:36

Studenter står dåligt rustade för näringslivets krav på hållbara lösningar, visar en enkätstudie från NCC och Sustainergies.


Nästan tre av fyra studenter (73 procent) som svarat uppger att de vill kunna jobba med hållbarhet minst en arbetsdag i veckan. Nästan hälften (44 procent) lägger dessutom stor vikt vid arbetsgivarnas hållbarhetsprofil när de söker jobb

Men bara en av tre (36 procent) känner att studier och erfarenheter från studietiden förberett dem på att kunna jobba mer hållbart. Och endast två procent uppger att de har god förståelse för hur företagen jobbar praktiskt med detta.

– Undersökningen stärker mina farhågor att högre utbildningar inte i tillräcklig grad utrustar och förbereder Sveriges studenter med den kompetens de behöver för att kunna bidra till att driva en utveckling mot mer hållbara sätt att arbeta, säger Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC.

Studien från NCC och Sustainergies omfattar totalt 1036 studenter vid 21 universitet och högskolor.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.