Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sustainability Day 2011: ”Det svenska näringslivets konkurrenskraft står på spel”

Publicerad: 3 mars 2011, 12:01

På konferensen Sustainability Day den 12 april belyser vi en mycket viktig fråga för det svenska näringslivet. På scenen står några av världens mest erkända personer inom hållbar affärsutveckling.


Den 12 april går Sustainability Day av stapeln på Cirkus i Stockholm. Temat för årets konferens är "Råvaror, resurser och hållbar affärsutveckling".

– Den ökande befolkningen på jorden och en ökande konsumtion driver upp successivt efterfrågan på i princip alla råvaror och resurser på jorden. Priserna kommer att öka och likaså det ekologiska trycket. Omställningen till faktiskt hållbar utveckling kräver stora förändringar i företagens affärsstrategier och affärsmodeller. Det är vad dagen i praktiken handlar om – konsten att göra dubbelt så mycket med hälften så lite, säger Mikael Salo, chefredaktör på tidningen Miljöaktuellt, som tillsammans med föreningen Näringslivets miljöchefer står som värdar för konferensen

– På sikt handlar det faktiskt om det svenska näringslivets konkurrenskraft och nationens välstånd. De företag som inte är med i omställningen kommer att drabbas av högre kostnader. Genom att redan nu påbörja arbetet med att ihop företagets hållbarhetsarbete med kärnaffären rustad för framtidens utmaningar.

På talarlistan återfinns många tunga internationella namn. Exempelvis kommer Jonathan Lash, president, World Resources Institute och Joshua Bishop, chefsekonom på IUCN (ansvarig för TEEB for business-rapporten) att äntra scenen och tala de stundande utmaningarna för näringslivet. Även ett stort antal företagsledare och goda exempel kommer att konkretisera och bidra till att skapa en helhetsbild över hur en strategi för hållbar affärsutveckling.

-Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda ett så spännande program och så många namnkunniga talare. Anmälningarna strömmar in och vi räknar med ett rekordstort besökarantal i år, säger Mikael Salo.

Parallellt med Sustainability Day arrangerar Miljöaktuellt och Styrelseakademien ett kort börsbolagsseminarium för speciellt inbjudna styrelseledamöter och vd:ar i stora svenska bolag.

Läs mer om och anmäl dig till Sustainability Day här. 

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev