Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sustainable Brands: ”Överraskande stort intresse från ledningsgrupper”

Publicerad: 15 december 2010, 14:33

Stort sug efter att veta hur hållbart varumärket uppfattas. Många storföretag är med på tåget, rapporterar Erik Hedén, projektledare för Sustainable Brands.


Suget efter kunskap om hur företaget uppfattas ur ett hållbarhetsperspektiv är stort. Det konstaterar Erik Héden, ansvarig för Sustainable Brands 2011, som inom kort kommer att genomföra en stor hållbarhetsundersökning mot konsumenter.

Antalet storföretag,
exempelvis Volvo, Vattenfall, SEB, Spendrups, Max, BMW och Folksam, som ansluter sig till Sustainable Brands 2011 ökar konstant. Enligt Erik Hedén är detta ett bevis på att ledningsgrupper och VD:ar ser hållbarhetsfrågorna som affärskritiska.

– Även om svenska
ledningsgrupper har en bit kvar så märker vi ett överraskande intresse från VD:ar och marknadschefer, inte bara hållbarhetsansvariga. Det finns en uttalad förväntan bland dessa kring var deras företag skall hamna i mätningen, säger Erik Hedén.

– Att de flesta företag idag arbetar med hållbarhet är ingen nyhet, frågan är snarare om de når ut med budskapet till svenska folket. Vad vet svenskarna egentligen om vad företagen gör för miljö och människa? – Här brister de flesta företag på den svenska marknaden, menar Erik Hedén.

Resultatet från Sustainable Brands 2011 kommer att presenteras i mars.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.