Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svalt intresse för etiskt certifierade blommor

Publicerad: 14 april 2010, 06:38

I många branscher ökar efterfrågan på KRAV- och Rättvise-märkning. Men i blomsteraffären verkar få vara intresserade.


Ämnen i artikeln:

AffärerCsrJordbrukMiljömärkning

Trots den ökade efterfrågan på miljö- och andra sorters etiska märkningar i de flesta branscher händer det inte mycket i blomsterbranschen, rapporterar Sveriges Radio P4 Halland. SR Halland pratade med ett stort antal blomsterhandlare som sålde blommor med märkningen Fair Flowers, Fair Plants – FFP. Certifieringen innebär att växterna ska innehålla minsta möjliga mängd kemikalier, att det inte får förekomma barnarbete, att det ska finnas fackliga organisationer och att det ska vara fri sjukvård.

I Halland kan man köpa FFP-certifierade blommor i ett 30-tal butiker. Men SR rapporterar att det än så länge inte varit någon större efterfrågan, trots att de FFP-märkta blommorna inte varit dyrare än andra blommor.
– Det våra kunder frågar efter är om det är lokalodlat, närproducerat och om vi har ekologisk jord. De frågorna ställer kunderna. Men någon märkning finns det inget intresse av, säger Ann-Sofie Larsson på Blomsterlandet i Varberg till SR P4 Halland.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.