måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svårt för chefer att leva upp till klimatambitioner

Publicerad: 19 januari 2022, 10:30

Klimatet är en huvudvärk för många chefer. Foto: Pinstock/Getty

Majoriteten av tillfrågade chefer ser ett akut klimatläge, men att vidta åtgärder som motsvarar utmaningarna tycks svårt.

Ämnen i artikeln:

KlimatutsläppMiljöutsläppUtsläpp

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Företagschefer på ledande befattningar ser klimatförändringarna som ett stort hot och av 2 000 tillfrågade chefer i 21 länder håller 89 procent med om att det råder ett akutläge i klimatfrågan. Samtidigt finns ett glapp mellan chefernas ambitioner och företagens åtgärder. Enligt den nya undersökningen, som genomförts av revisionsbolaget Deloitte, brottas företagen med att implementera åtgärder som visar att de har förankrat klimatambitionerna i sina organisationer. Dessutom tycks det svårt för ledande chefer att inspirera medarbetare till klimatomställningen.

Den klimatåtgärd som flest företag uppges ha vidtagit handlar om att använda mer hållbara material, exempelvis genom ökad återvinning, vilket 67 procent av cheferna uppger att deras företag gjort. En åtgärd som bedöms vara svårare att implementera , men som samtidigt krävs för en omställning, är att utveckla klimatanpassade varor och tjänster, vilket 49 procent av cheferna uppger att deras företag gjort.

Läs undersökningen
 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev