Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svensk bygger koldioxidfria hus i London

Publicerad: 16 mars 2011, 14:26

Svenske affärsmannen John Mosessons företag Stramit International planerar att bygga koldioxidfria hus vid Themsen. Förhoppningsvis står de klara lagom till OS i London 2012.


Stramit International har tillverkat miljövänligt isoleringsmaterial av halm i 60 år. Nu kommer materialet att användas i 50 koldioxidfria hus, som företaget planerar att bygga vid Themsen i London. Arbetet sker i samarbete med välkände miljöarkitekten Bill Dunster och planerna uppges vara långt framskridna, skriver ATL.

– Vi har ännu inte finansieringen klar, kanske blir den kinesisk, säger företagets svenska vd John Mosesson till Dagens Industri.

Halmplattorna som Stramit International tillverkar består av vete eller ris och används bland annat som mellanväggar i dörrar och ytterväggar. Och enligt Mosesson är isoleringsmaterialet som gjort för moderna, gröna hus.

– Jag kan faktiskt inte komma på en enda dålig sak med vårt material – det är miljövänligt, lätt att hantera och ger inga farliga restprodukter, säger han till tidningen.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev