Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svensk får miljötoppjobb i Bryssel

Publicerad: 4 november 2014, 12:36

Pierre Schellekens, som fram till i våras var chef för EU-kommissionens representation i Sverige, får toppjobb för EU:s klimat- och energikommissionär.


Pierre Schellekens, som fram till i våras var chef för EU-kommissionens representation i Sverige, har fått ett nytt jobb. Efter en kort tid som informationschef på EU-kommissionens jordbruksdirektorat, har han nu blivit biträdande kabinettschef under klimat- och energikommissionären Miguel Arias Cañete.

Som Miljöaktuellt tidigare rapporterat om så har Miguel Arias Cañete fått hård kritik för sin miljöprofil, inte minst under utfrågningen i EU-parlamentet där bland annat hans och familjens kopplingar till oljeindustrin av många ansågs vara ett problem.

Anders Wijkman, tidigare EU-parlamentariker och numera ordförande i Romklubben, skriver en hälsning till Pierre Schellekens på Twitter:
”Well. Där får du verkligen en uppgift! Om du kan lära den mannen sustainability ska du få både blommor och choklad – och champagne.”

Enligt EU-kommissionens representation i Sverige arbetar 577 svenskar för den Europeiska kommissionen, vilket är 1,7% av kommissionens totala bemanning.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.