Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svensk miljöteknik på Sustainia 100

Publicerad: 21 juni 2012, 08:22

Flexenclosures gröna kraftförsörjningslösning för telekomindustrin har blivit utsedd till en av världens mest hållbara teknologier.


Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

Svenska Flexenclosure finns med på Sustainia 100 – en lista över världens mest hållbara innovationer, som offentliggjordes igår på FN:s toppmöte Rio +20.

Företaget har redan vunnit ett antal priser och utmärkelser för sin lösning kallad E-site, som kan driva basstationer i utvecklingsländer med förnyelsebar energi.

– Vi är självfallet stolta över att få plats på denna aktade lista, och introducerade för en så stor och inflytelserik publik som den i Rio +20. Jag gillar särskilt ordet hållbar – våra lösningar hjälper verkligen världens mobiloperatörer på ett lönsamt och uthålligt sätt, som både stärker deras finanser och är bra för miljön, säger David King, vd på Flexenclosure, i ett pressmeddelande.

E-site driver basstationer huvudsakligen med vind- och solkraft, med en potential att minska dieselförbrukningen och koldioxidutsläppen från en basstation med upp till 95 procent.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News