Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Svensk miljöteknik på världsturné

Publicerad: 4 Februari 2011, 10:34

Sveriges hetaste innovationer ska visas upp när Svenska institutet ger sig ut på världsturné i höst. Fem av innovationerna återfinns inom miljöteknik.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningSvensk MiljöteknikIngenjör

Svenska institutet (SI) kommer i höst att genomföra en internationell innovationssatsning. Som en del av detta har myndigheten valt ut Sveriges 20 hetaste innovationer bland unga tillväxtföretag. De miljöteknikföretag som har blivit utvalda är I-Tech, MyFC, OrganoClick, Solvatten och Xylophane.

Solvatten – en svensk uppfinning som renar vatten med hjälp av solljus.

Företagens kommer att visas upp i en utställning som anordnas i samarbete med White arkitekter. Premiären blir i amerikanska Silicon Valley i höst, och därefter kommer utställningen att turnera runt om i världen. SI kommer att samarbeta med svenska ambassader och lokala partners, och anpassa programmet efter den stad och det land som man besöker.

Utöver företagen som har valts ut inom miljöteknik så kommer man att visa upp innovationer inom informations- och kommunikationsteknologi, Life Science samt spel- och nöjesindustrin.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.