Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svensk skattereform kan vinna prestigefyllt hållbarhetspris

Publicerad: 19 juni 2017, 10:05

De skattesänkningar som regeringen infört för reparationer av cyklar, skor och vitvaror har utsetts till finalist i en av världens största designtävling för hållbara lösningar.


I januari införde den svenska regeringen en momssänkning för reparationer av cyklar, skor och textilier. Samtidigt lanserades ett reparationsavdrag för vitvaror. Nu har den svenska skattereformen gått till final i världens största designtävling för lösningar som syftar till att förbättra människors liv och tackla globala utmaningar som klimatförändringar, svält, epidemier och föroreningar.

Tävlingen Index:Award hålls vart annat år och är uppdelad i fem kategorier. I år fick man in 1401 tävlingsbidrag, 56 av dem har gått till final. Den svenska skattereformen är finalist i kategorin ”Community”.

I en kommentar säger biträdande finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund att nomineringen är ett kvitto på att Sverige tar ansvar för klimatet.
–Vi ligger i framkant och använder ekonomiska styrmedel för att nå en hållbar utveckling, inte bara för att fasa ut farliga ämnen eller för att branscher ska betala sina klimatkostnader, utan också för att det ska bli lättare att välja hållbara alternativ och reparera istället för att slänga, säger Per Bolund.

De slutliga vinnarna presenteras den 1 september.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.