söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svensk student på vift i Hong Kong

Publicerad: 30 januari 2009, 11:21

Vad händer egentligen vid de svenska lärosätena? Teknik360 tar hjälp av de som verkligen vet.


Vad gör Frida Gustavsson i Hong Kong? Hon pluggar ju till civilingenjör i teknisk design vid Luleå tekniska universitet. Svaret är att hon tillbringar en termin på Hong Kong Polytechnic University som utbytesstudent.

Men varför sitter hennes medstudenter och pillar på sina mobiltelefoner och digitalkameror istället för att lyssna på föreläsaren?

Svaret kan du få via Teknik360:s sektion Studentrapport

Teknik360 Studentrapport är ett nytt inslag på sajten(för närvarande på en extern WordPress-blogg). Idén är att ge dig en unik inblick i studenttillvaron vid landets högskolor och universitet. Det åstadkommer vi genom att överlåta tangentbordet till de som naturligtvis vet mest och bäst om lärosätena – studenterna själva.

Här får du läsa aktuella rapporter om läget på skolorna. Smått och stort, roligt eller spännande. Vad händer i skolan just nu? Vilka spännande projekt pågår? Eller vad nu våra skribenter – studenterna – väljer att skriva om. Ordet är nämligen helt fritt.

Vi kickar alltså igång i dag och vår första skribent är Frida Gustavsson.

Pluggar du också och vill ta chansen att vara med och berätta om dina studier? Hör av dig till oss på Teknik360 så kör vi igång. Det är nästan no strings attached som gäller. Skriv en rapport eller skriv 100 – valet är ditt. Det enda vi begär är att du gör det för att du tycker det är roligt eller viktigt.

Välkommen att läsa Teknik360 – Studentrapport. Och som sagt, är du student och vill skriva – tveka inte att höra av dig.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev