Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenska chefer stressade trots lång semester

Publicerad: 4 juni 2012, 04:27

Den svenske chefen tar ut i snitt 23 semesterdagar om året. Mer tar bara ryssen och dansken. Men ändå är var femte svensk chef mycket eller extremt stressad.


Svenska chefer är stressade trots lång semester, visar siffror från Grant Thornton. 19 procent av de svenska cheferna har varit mycket stressade eller till och med extremt stressade den närmaste månaden – jämfört med bara 5 procent av kollegerna i Danmark.

Den svenske genomsnittschefen tar ut 23 semesterdagar om året – de enda som tar ut mer i Grant Thorntons studie är cheferna i Danmark och Ryssland – men men det är bara 15 procent som anser att semestern faktiskt minskar stressen.

Det som minskar stressen är istället fysisk träning. 57 procent av de svenska cheferna stressar av på det viset.

Grant Thornton har ställt samman stress kontra semester hos chefer i olika länder i denna tjusiga matris (klicka för förstoring):

Minst semester har chefen i Japan: fem dagar om året.

Siffrorna är tagna ur Grant Thortons ”International Business Report”, som bygger på intervjuer med 6 000 chefer gjorda hösten 2011.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.