Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Svenska CO2-utsläppen ökar stort

Publicerad: 16 Maj 2011, 07:22

Koldioxidutsläppen från företag med i EU:s utsläppshandelssystem har ökat med nästan 30 procent jämfört med föregående år. Det visar nya siffror från Naturvårdsverket.


Ämnen i artikeln:

Naturvårdsverket

Den europeiska utsläppshandeln omfattar drygt 40 procent av unionens samlade koldioxidutsläpp. Cirka 750 svenska anläggningar är med i handelssystemet. Enligt årets kartläggning, utförd av Naturvårdsverket, har de svenska utsläppen från el- och fjärrvärme samt järn- och stålbranschen ökat mest.

Siffrorna visar att totalt 22,7 miljoner ton koldioxid släpptes ut under 2010 – vilket är 5,2 miljoner ton mer än året innan.

Den 31 mars var sista dagen för företag som omfattas av handel med utsläppsrätter att rapportera 2010 års utsläpp av koldioxid. Naturvårdsverket menar att de ökade utsläppen i de flesta branscher hänger samman med ett mer gynnsamt konjunkturläge än föregående år.

Källa: Naturvårdsverket

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Naturvårdsverket

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.