söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenska folket kritiska till sitt eget hållbarhetsarbete

Publicerad: 13 juni 2022, 10:01

Sopsorteringskärl i hemmet Foto: Henrik Montgomery/TT

Mer än hälften, 56 procent av svenskarna, tycker att svenska folket gör för små insatser inom hållbarhetsområdet. Det visar en attitydundersökning som Pwc genomfört via Kantar Sifo.

Ämnen i artikeln:

KlimatångestKlimatavtalHållbarhetsutbildningKlimatanpassning

TQ


Att det svenska folket gör för små insatser inom hållbarhetsområdet är en generell bild som framkommer i undersökningen, oavsett ålder och geografisk tillhörighet. Missnöjet bland kvinnor är generellt större.

Ännu större än missnöjet med sitt eget hållbarhetsarbete är svenska folkets missnöje med politikernas arbete. 59 procent ger tummen ner till insatserna. I åldersgruppen 18 till 34 år är 66 procent missnöjda med politikernas hållbarhetsarbete. Invånarna i storstadsområden är mest skeptiska. Färre är negativa till näringslivets hållbarhetsarbete. 38 procent tycker att företagen gör ett dåligt hållbarhetsarbete. 

”Här verkar det som att äldre personer är mer positivt inställda. Bara 28 procent är missnöjda i kategorin 56–79 år, vilket kan jämföras med 47 procent i den yngsta gruppen 18–64 år. Missnöjet är även något större i storstäderna”, säger David Ringmar hållbarhetsansvarig på PwC Sverige i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev