Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenska företag får kritik av UNICEF

Publicerad: 11 mars 2014, 09:51

Många svenska företag bryter mot FNs barnrättsprinciper. Det hävdar bland andra UNICEF som kritiserar företagen för att ta för liten hänsyn till småbarnsföräldrar


Ämnen i artikeln:

CsrParul Sharma

Den nya informationstekniken har suddat ut gränsen mellan familjeliv och arbetsliv och flera fackförbund berättar om medlemmar som arbetar för mycket övertid och känner kraven på ständig tillgänglighet.

– Det är inte hållbart att ha föräldrar som aldrig är hemma och barn som inte får uppleva en normal familjesituation, säger Parul Sharma som är människorättsjurist på CSR, den internationella organisation som certifierar företag som tar ett socialt ansvar, till SVT.

CSR är främst känd för sitt engagemang mot barnarbete, men nu hävdar man tillsammans med UNICEF, att det svenska övertidsberget strider mot FNs barnrättsprinciper. Därför har man tagit fram nya riktlinjer för hur företagen ska agera mot småbarnsföräldrar

– Det är positivt att man lyfter frågan om det gränslösa arbetslivet och vilka konsekvenser det får, mår vi verkligen bra av att inte ha kontroll över när och hur vi jobbar? säger Peter Hellberg.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

CsrParul Sharma

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.