Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Svenska företag i kamp om 60 nya miljarder till vindkraft varje år

Publicerad: 22 Februari 2006, 14:13

Svenska företag vill kapa åt sig en rejäl andel av de 60 miljarder kronor som kommer att investeras i europeisk vindkraft årligen under den närmaste framtiden. Bland annat Volvo, Saab och Swedpower finns med på denna marknad och kommer att delta på en energimässa i Aten som öppnas den 27 februari.


Ingen annan elkälla växer lika snabbt som vindkraften som om 15 år väntas stå för mer än 12 procent av alla elektricitet som genereras i Europa.

Exportrådet har nu samlat ett antal svenska företag i en samlingsmonter på EWEC, European Wind Energy Conference & Exhibition som är en mässa och kongress för alla sektorer inom vindenergi/kraft och rankas av branschen som den viktigaste mötesplatsen.

– Det är spännande att se att de svenska företagen aktivt arbetar för att synas internationellt i denna bransch. Företagen kommer att presentera sina produkter. Volvo deltar för att presentera Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve som är världens första koldioxidfria fordonsfabrik. Genom investeringar i vindkraft och biobränsle kommer fabriken att få elektricitet och värme som inte tillför någon koldioxid till atmosfären, säger Göran Hamne, Swedish Wind Energy Technology Group, Exportrådet.

Företagen i den svenska samlingsmontern är AQ System , Bodycote CSM, Easy-Laser/ Damalini, Saab, SwedPower, Volvo och Westermo Teleindustri.

EWEC arrangeras i Aten under 27 februari till 2 mars. Mer information finns på www.ewec.info

Valter Bengtsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.