Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenska myndigheter dåliga på hållbarhetsrapportering

Publicerad: 24 april 2014, 09:29

Svenska myndigheter är dåliga på att redovisa miljömålsarbetet i sina årsredovisningar. Trots regeringens krav har sex myndigheter struntat i att redovisa sina miljömål två år i rad.


Ämnen i artikeln:

Lena EkMiljömål

Svenska myndigheter är dåliga på att redovisa miljömålsarbetet i sina årsredovisningar. Trots regeringens krav har sex myndigheter struntat i att redovisa sina miljömål två år i rad. Det visar en ny rapport från miljödepartementet.

De regleringsbrev som regeringen utfärdar till de 25 myndigheterna med miljömålsansvar innehåller krav på att rapportera arbetet i årsredovisningen. Men enligt den granskning som miljödepartementet har gjort av myndigheternas årsredovisningar saknas informationen helt för sex av dem, däribland Sjöfartsverket, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Regleringsbreven är till för att styra och årsberättelserna för att redovisa hur man uppfyllt de uppdrag som regeringen har gett. Man kan inte välja ut vissa områden och hoppa över andra, säger Lena Ek som tycker att myndigheternas agerande är oacceptabelt.

Lena Ek kommer under torsdagen att medverka vid ett möte på miljödepartementet med de 25 ansvariga myndigheterna.

– Vi ska diskutera det här på mötet. Jag kommer att fråga hur de ser på det här, säger Lena Ek till Riksdag & Departement.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Lena EkMiljömål

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.