Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Svenska obemannade helikoptern trotsade snöstormen

Publicerad: 4 Januari 2011, 11:43

Snöovädret som lamslog stora delar av Europa före jul hejdade inte svenska Cybaero. Företagets obemannade Apid 60-helikopter har gjort leveransflygning för rymdbolaget EADS trots vädret.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Cybaeros obemannade helikopter Apid 60 har genomfört leveransflygning för det rymdbolaget EADS, European Aeronautic Defence and Space Company.

Flygningarna gjordes utanför Paris under snöovädret som rådde före jul, meddelar Cybaero. Flygningarna gjordes med den helikopter EADS beställde av Cybaero i höstas som en del i ett samarbete som uppges syfta till utvecklingen av en större helikopter än Apid 60.

– Under de kommande månaderna kommer CybAero att genomföra ytterligare flygningar för EADS samt potentiella kunder. Vi hoppas att även representanter från svenska försvaret kan delta på dessa demonstrationsflygningar, säger företagets VD Leif Erlandsson i en kommentar.

– Att vi kunde genomföra flygningarna under de väderförhållanden som rådde visar på att små obemannade farkoster har klara konkurrensfördelar gentemot bemannade farkoster” säger Erlandsson vidare.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.