Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenska restauranger utökar antalet vegetariska rätter på menyn

Publicerad: 15 augusti 2019, 10:46

Foto: AquaSpiritLens/ Pixabay

Svenska restauranger erbjuder i allt större utsträckning vegetariska alternativ i sina menyer. Det visar en ny undersökning.


När restauranggrossisten Martin & Servera innan sommaren frågade sina kunder om de ökat antalet vegetariska rätter på menyn de senaste tolv månaderna svarade 80 procent ja. Totalt var det 434 restauranger som svarade på enkäten och hela 50 procent av dessa uppgav också att de förändrat sina menyer “i hög grad”.

Syftet med enkäten var att ta reda på om och hur rapporter som Eat Lancet påverkar svenska restaurangers menyer. I samband med enkätundersökningen skapade Martin & Servera en trendrapport tillsammans med analysföretaget United Minds. Ett antal kommande trender som identifierades i rapporten var mer växtbaserad kost, ett starkt uppsving för fullkorn, att allt fler måltider äts utanför hemmet, “styckscheman” för grönsaker, kraftigt minskat matsvinn, att barn får bestämma mer vad familjen äter och att mat blir en statusmarkör som bland annat visar var en person står politiskt.

Läs Martin & Serveras trendrapport

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.