Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenskarna fortsätter flyga trots klimatoro

Publicerad: 7 mars 2017, 12:53

I en ny undersökning säger 60 procent av svenskarna att flyget är ett miljöproblem. Men trots det är det bara 28 procent som tror att de kommer att förändra sina flygvanor, hela 57 procent menar att de kommer att fortsätta flyga lika ofta som tidigare.


Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerKlimatförändringarVäxthuseffekten

Trots att en majoritet av svenskarna oroar sig för klimatet så flyger vi mer än någonsin. En undersökning som genomförts av flygbolaget KLM och Ipsos visar att nästan 60 procent av svenskarna anser att flyget är ett miljöproblem men trots det säger 57 procent att de kommer att fortsätta flyga lika mycket i framtiden och bara 28 procent säger att de kommer att flyga mindre. Oron för flygets klimatpåverkan är störst bland unga i åldern 18-29 år.

Enligt Paul Terstegge, nordenchef på Air France-KLM, så har många vant sig vid den tillgänglighet som flyget innebär och för att minska klimatpåverkan så är det därför nödvändigt att flygbranschen driver på arbetet med att minska klimatpåverkan från flygresor, bland annat genom att satsa på förnybart flygbränsle.
– KLMs utgångspunkt är att det är avgörande för flygets framtid att det fossila bränslet på sikt fasas ut och därför satsar vi mycket resurser på att öka användningen av bioflygbränsle. Sedan september 2016 går alla KLMs flygresor från Los Angeles till Amsterdam med bioflygbränsle blandat i tankarna vilket innebär betydande utsläppsminskningar per passagerare, säger Paul Terstegge.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.