Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Svenskarna: Ge oss mer kärnkraft

Publicerad: 17 mars 2010, 09:14

Kärnkraft är bättre än både vind- och vattenkraft. Åtminstone med tanke på miljön och jobben. Det anser var fjärde svensk i en Sifo-undersökning.


Ämnen i artikeln:

KärnkraftPolitik

En stor del av svenskarna föredrar kärnkraft före vind- och vattenkraft, sett till dess påverkan på miljön och arbetsmarknaden. Det konstatear Sifo i en undersökning gjord på uppdrag av den elintensiva industrin, rapporterar SVT.

-Talar man bara om vad som är bäst för endast klimatet är det väldigt lätt att säga bara vind- eller solkraft. Men här har man också tagit hänsyn till vilka effekter valet kan få för jobb och sysselsättning och då gör man kanske en annorlunda sammanvägning. Då är det kärnkraften eller den kommande vindkraften man hoppas på, säger Toivo Sjörén, chef för Sifo Opinionsmätningar, till SVT.

1.500 peroner har tillfrågats i undersökningen. Av dessa anser hälften att kärnkraften bör finnas kvar. På Sifo gör man bedömningen att kärnkraften inte längre väcker lika starka känslor som tidigare.

Sett ur väljarperspektiv är kärnkraften mer populär hos de borgerliga väljarna än bland de rödgröna, enligt Sifo.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

KärnkraftPolitik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.