lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenskarnas tydliga krav till företagen: Ta ansvar för miljön

Publicerad: 25 april 2018, 13:02

Foto: Pixabay

Ny undersökning visar att åtta av tio svenskar tycker att det är viktigt att de varumärken de konsumerar tar ett miljöansvar.


Undersökningen genomfördes av Novus på uppdrag av intresseorganisationen Sveriges Annonsörer och gick ut till drygt 1 000 svenskar i olika åldrar. Förutom att en klar majoritet av de tillfrågade anser att varumärkena bör vara insatta i miljöfrågor framgår att denna åsikt är vanligast hos kvinnor och hos personer över 65 år. Det är även viktigt för universitetsutbildade och de med en årlig hushållsinkomst på 600 000 kronor. Speciellt ivriga verkar personer i Västsverige vara. Där uppgår andelen till 91 procent.

Bara 13 procent svarade att de inte tycker att det är viktigt med varumärkenas miljöansvar. Dessa var oftare män och/eller hade en årlig hushållsinkomst på mindre än 200 000 kronor.
”Att varumärken tar ett ansvar för miljön har blivit allt viktigare och konsumenter har också börjat ställa krav på att varumärken tar ett miljöansvar. Som varumärke har ett hållbarhetstänk blivit en affärskritisk del”, säger Ulf Hermansson Samell, marknadschef på Sveriges Annonsörer, i ett pressmeddelande.

Izabella Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev