Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Svenskt Brainshare 2009 i Stockholm

Publicerad: 18 December 2008, 10:35

Hör du till dem som brukar åka till Novells Brainshare i Salt Lake City? Du får tänka om.


Brainshare i Salt Lake City i Utah är inställt nästa år. På grund av det kärva ekonomiska läget har Novell beslutat att inte hålla Brainshare 2009, och betalar tillbaka alla inbetalade deltagaravgifter, och rekommenderar alla som redan har bokat hotellrum att boka av dem.

Vad ska en Novelltörstig tekniker göra 2009?

Novell i Sverige låter inte detta ske stillatigande utan har ett Brainshare Sweden på gång istället, fullt av lokala initiativ. Tid, plats och kostnader är inte klara ännu, men händelsen är planerad att gå av stapeln någon gång i mars-april i stockholmsområdet.

Brainshare Sweden kommer att få samma innehåll och syften som ”stora” Brainshare och Novells partners är mycket positiva till att händelsen hålls i Sverige för ovanlighetens skull. Då kan man fokusera helt och hållet på ämnen som berör Sverige och svenska förhållanden.

Håll utkik på Novells svenska webbplats (www.novell.se), eftersom mera information kommer att publiceras där under januari månad.

Ingenting är spikat ännu, men följande huvudpunkter gäller:

> En mässa på 2 dagar med föreläsningar och partnerinnehåll
> Beskrivningar av verkliga användarfall
> Breakout sessions à la ”stora” Brainshare
> Kunder berättar om lyckade implementationer av novellprodukter

Novell har nyligen börjat skaffa sig kunder utför sin traditionellt kommunala sfär, och det kommer man att visa upp i detalj. Det blir mycket tyngd på installationer som genomförts och fungerar bra. Håll särskilt ögonen på Novells nya realtids-suse-linux för höga prestandakrav.

Novell räknar med 150-200 deltagare och cirka 10 partners, som Pulsen, Logica, Atea, Systeam och Kerfi.

Gynna NUS

Annars går det ju bra att gynna NUS, användargruppen Novell Users Sweden, som planerar sitt kommande Nightware i Vilnius i Litauen under 2009 (2008-datument sprack tyvärr). NUS har redan rekat i Vilnius och ligger i startgroparna för ett klart unikt Nightware (www.nwag.se), men notera att informationen på webbplatsen för närvarande är aningen summarisk.

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.