Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenskt företag utmanar Teslas PowerWall

Publicerad: 24 september 2015, 07:22

Det svenska företaget Box of Energy har precis installerat den första energiboxen på Västra Orust Energitjänst. Boxen utmanar nu Teslas batterilager på energimarknaden.


Ämnen i artikeln:

SolenergiTesla

Bakom företaget står grundaren och vd:n Johan Stjernberg som tidigare arbetat som teknisk projektledare för Volvos elbil C30.

– Jag insåg att allt fler företag och privatpersoner kommer att producera sin egen förnybara el. Och för att kunna utnyttja energin på tider så solen inte skiner behövs någon typ av energilager, säger Johan Stjernberg till NyTeknik.

Företaget riktar sig till elbolag, företag och lantbruk som har sol- och vindkraftsanläggningar. Energiboxarna säljs i flera storlekar och kan lagra och lämna ifrån sig mellan 10 kWh och 220 kWh.

– En annan viktig drivkraft är viljan att bli energioberoende. Det är något som folk pratar mer och mer om.

Litiumjonbatterierna kommer från sydkoreanska LG och installationerna görs av företagets anställda. Den största konkurrenten är än så länge elbilstillverkaren Teslas "Powerwall".

– Den har också skapat ett stort intresse som vi kan rida på.

Läs mer här. 

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

SolenergiTesla

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News