fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenskt förslag löste sista knuten inför FN-möte om biologisk mångfald

Publicerad: 18 oktober 2016, 10:08

EU är nu överens om vilka frågor som ska drivas inför FN-mötet om biologisk mångfald i december. Ett svenskt förslag till skrivning löste den sista utestående frågan på gårdagens miljöministermöte i Luxemburg. Det innebär bland…

Ämnen i artikeln:

Nagoyaprotokollet

EU är nu överens om vilka frågor som ska drivas inför FN-mötet om biologisk mångfald i december. Ett svenskt förslag till skrivning löste den sista utestående frågan på gårdagens miljöministermöte i Luxemburg. Det innebär bland annat en mer konkret skrivning om plast i haven.
”EU:s position inför FN-mötet om biologisk mångfald är nu antagen. Sveriges förslag om plast i haven har godtagits av alla länder”, skrev miljöminister Karolina Skog (MP) i sociala medier i går efter ministerrådsmötet.
I början av december håller FN möte om biologisk mångfald, COP 13, i Cancun i Mexiko och temat är ”Mainstreaming biodiversity”. Mot bakgrund av de 17 nya FN-målen för hållbar utveckling är ambitionen och planen att diskutera och förhandla hur biologisk mångfald och ekosystemtjänster ska integreras i olika sektorer. Även Cartagena- och Nagoyaprotokollet ska förhandlas. Karolina Skog medverkar på mötet.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev