Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Svenskt miljöinstitut får 100 Sida-miljoner

Publicerad: 4 maj 2011, 07:28

Stockholm Environment Institute får 100 miljoner kronor av Sida. Miljöforskningen ska nu fokusera på klimatanpassning i utvecklingsländer och att minska utsläppsskillnader mellan världens länder.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Stockholm Environment Institute, SEI, nyligen rankat som en av världens tio ledande tankesmedjor på miljöområdet, får 100 miljoner kronor till miljöforskning för 2011 till 2014. Det meddelar SEI.

– Stockholm Environment Institutes forskning omfattar många av de mest brännande frågorna för miljö och utveckling som våra samarbetsländer står inför. Institutet levererar kvalitativ, tvärvetenskaplig forskning och analys som ligger till grund för politikers och makthavares beslut i miljö- och klimatfrågor. Under drygt 20 år har SEI levererat forskningsresultat som ligger i framkant inom dessa avgörande områden, säger Ulf Källstig, chef för Sidas arbete med globala program, i en kommentar.

De närmaste åren ska SEI satsa på klimatanpassning i utvecklingsländer ohc att minska de utsläppsskillnader som finns mellan världens länder. SEI leder ockskå en studie om hur fattiga länders tillgång till förnybar energi ska säkras, som en grund till långsiktig ekonomisk utvecklig, uppger institutet.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.