Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sverige lär indier sophantering

Publicerad: 25 maj 2015, 09:10

En delegation av tjänstemän och politiker från Tamil Nadu i Indien besöker i dag Stockholm för att lära sig om avfallshantering.


Ämnen i artikeln:

GifterIndienSverige

Den här artikeln publiceras i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 25 maj.

Besöket finansieras av Postkodlotteriet och är en del av Hand i Hand och Håll Sverige rents pilotprojekt Recycle for Life.

Indien står inför enorma utmaningar då landets avfallshantering är under all kritik. Stora mängder avfall slängs på öppna soptippar och direkt på gatan. Resultaten av miljöförstörelsen är förödande och medför spridning av sjukdomar som ofta får dödliga utgångar. Luften och jordarna blir också förgiftade av det nedsmutsade vattnet.

Besöket från Indien pågår fram till fredag. Förutom indiska tjänstemän och politiker deltar två elever från årskurs 9 och två lärare från skolor i Tamil Nadu, som prisats för sina framgångsrika miljöarbeten. Projektet ska genom miljöförbättring och fattigdomsbekämpning förändra levnadsförhållandena för de 500 000 människor som bor i Tamil Nadu.

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

GifterIndienSverige

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.