lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sverige med i IRENA

Publicerad: 12 april 2011, 11:28

Sverige är ett av 69 länder som har anslutit sig till den nya organisationen IRENA – International Renewable Energy Agency.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Organisationen, som ska verka för mer förnybar energi, har hållit sin första generalförsamling i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi, som även kommer att bli permanent säte för IRENA:s sekretariat. Adnan Amin valdes till organisationens generaldirektör för de kommande fyra åren, skriver Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

IRENA kommer att stödja länder som vill öka andelen förnybar energi och organisationen kan bidra med bland annat politisk rådgivning, hjälp att ta fram regelverk, kapacitets- och kunskapsuppbyggnad samt utbildning och information om tekniska lösningar.

Vid generalförsamlingen representerades Sverige av näringsminister Maud Olofsson. I sitt tal uttryckte hon bland annat förhoppningar om att IRENA ska kunna fungera som en länk mellan industri- och utvecklingsländer, och kunna tillhandahålla bästa praxis och teknik inom hållbar energiproduktion.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev