Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sverige vill förlänga undantaget för dioxin i fisk

Publicerad: 8 april 2011, 07:08

Regeringen har i dag beslutat att Sveriges ska begära en förlängning av undantaget för dioxin i fisk. Det erfar Miljöaktuellt som fått uppgifterna från en källa inom regeringskansliet.


Ämnen i artikeln:

Eskil Erlandsson

Klockan 11.30 i dag kommer Eskil Erlandsson, landsbygdsminister, att hålla en presskonferens i Rosenbad där regeringens ställningstagande presenteras.

Regeringen skriver:

”Sverige har ett undantag från EU:s regelverk kring dioxin i livsmedel som gör det möjligt att inom landet fiska och sälja fet fisk med förhöjda halter av dioxin från bland annat Östersjön. Det gäller för bland annat lax och strömming. Undantaget går ut vid årsskiftet och regeringen har nu tagit ställning till hur Sverige ska förhålla sig till EU-kommissionens förslag om fortsatt undantag.”

Miljöaktuellt kan redan nu avslöja att den svenska regeringen kommer att verka för ett fortsatt undantag för dioxin i fisken.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

Eskil Erlandsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.