Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sveriges chefer: Det här är den viktigaste arbetsmiljöfrågan

Publicerad: 17 december 2012, 12:01

Nio av tio chefer anser att arbetsmiljön är en avgörande faktor för företagens framgång.


En av de viktigaste utmaningarna för Sveriges arbetsgivare i framtiden är att motverka stress och för hög arbetsbelastning. På tio års sikt kommer det vara den absolut viktigaste arbetsmiljöfrågan, anser chefer som skyddsombud runtom i landet. Det framgår av Prevents Arbetsmiljörapport 2012.

Närmare hälften av de tillfrågade cheferna och skyddsombuden tror att arbetsmiljön kommer få en högre prioritet framöver. Framförallt eftersom arbetsmiljön har en tydlig inverkan såväl på lönsamhet som på rekryteringsmöjligheter. Åtta av tio chefer tror att det kommer att bli viktigare att bedriva ett systematiskt arbetsmiljöarbete för att kunna attrahera personal i framtiden.

Samtidigt finns det några hinder för att skapa ett fungerande arbetsmiljöarbete. Fyra av tio skyddsombud säger att de inte har den tid som behövs och tre av tio saknat tillräckliga kunskaper. Situationen är likartad för cheferna, konstaterar Prevent i rapporten.

Rebecka Guzmán

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.