Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sveriges Politik för Global Utveckling – hur kan näringslivet bidra?

Publicerad: 13 juli 2013, 19:06

Sveriges Politik för Global Utveckling (PGU) är idag grunden i regeringens utvecklingspolitik. Den styr även biståndspolitiken.


Alliansregeringen betonar det svenska näringslivets potential att bidra till global utveckling och fattigdomsbekämpning. Ekonomiskt utanförskap ska brytas genom ökad ekonomisk tillväxt. Genom att arbeta efter principerna om ansvarsfullt företagande, CSR, vill regeringen att företag ska bidra till positiv samhällsutveckling som långsiktigt leder till fattigdomsminskning. Man ser näringslivet som en drivande kraft i utvecklingsarbetet. Samtidigt har företagingen skyldighet att bidra till PGUs målsättningar, utan detta sker idag på frivillig basis. Vilka effekter får den nya biståndspolitiken på Sveriges Politik för Global Utveckling? Hur hänger ett allt större fokus på tillväxt i PGU samman med hanteringen av klimat-och och vilken roll förväntas näringslivet spela?

Medverkande:
Johan Kuylenstierna, Stockholm Environment Institute
Helena Markstedt, Fairtrade
Harald Överholm, universitetet vid Cambridge

Arrangörer: Swedish Water House, SIANI och Näringslivets Miljöchefer

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.