Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Sveriges prioriteringar

Publicerad: 19 november 2015, 07:03

Sverige ingår i samma grupp som resten av EU:s medlemsstater. Från svensk sida har gjorts klart att man vill att förhandlingarna i Paris ska resultera i ett avtal som bland annat är: • Globalt –…


Sverige ingår i samma grupp som resten av EU:s medlemsstater. Från svensk sida har gjorts klart att man vill att förhandlingarna i Paris ska resultera i ett avtal som bland annat är:
• Globalt – där alla länder är med och känner ägarskap över processen.
• Långsiktigt – att det inte upphör 2025 eller 2030 utan sträcker sig över tiden så att det inte på nytt behöver omförhandlas från grunden.
• Dynamiskt – att parterna ska kunna öka ambitionen efter hand. Just nu pratas det om femårscykler vilket innebär att nya åtaganden kan komma att läggas på bordet omkring 2025.
• Ambitiöst och heltäckande – det ska hantera både utsläppsbegränsningar och anpassningsåtgärder, men också frågor om mätning, rapportering och verifiering så att det kan följas upp på ett bra sätt oavsett vilken rättslig form det blir.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.