Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Swedish Biogas klart för Sydkorea

Publicerad: 18 november 2009, 13:34

Swedish Biogas godkänns i Sydkorea. Blir det första utländska bolag som godkänts för att bygga biogasanläggningar med statligt stöd i Sydkorea, enligt företaget.


Ämnen i artikeln:

Biogas

Genom dotterbolaget SBI Korea har Swedish Biogas International, SBI, godkänts av den sydkoreanska staten för att med statligt stöd bygga biogasanläggningar i landet, meddelar företaget.

– Vi är stolta över godkännandet och har flera nya projekt på gång i Sydkorea, säger vd Peter Undén, i en kommentar.

Godkännandet kommer efter att Korea Gas Technology Corporation, Kogas under hösten har granskat teknisk och processmässig kapacitet. Att kunna uppvisa en fungerande produktion uppges ha varit viktigt och SBI:s första anläggning i landet vid Seonams avloppsreningsverk i Seoul har fungerat sedan juni 2009 och varit välbesökt.

– I Sydkorea handlar allt om resultat och bevis för vad man har presterat, vilket Kogas valt att belöna, säger Peter Undén i ett pressmeddelande. Fler projekt är på väg att etableras i Sydkorea, enligt SBI.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Biogas

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.