Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Swentec: Här har du listan, Maud

Publicerad: 14 December 2009, 07:37

Näringsministern får diger lista på 82 punkter. Det här krävs för att svensk miljöteknik ska kunna leverera världsledande lösningar, menar Swentec.


I dag överlämnar Swentec, Sveriges miljöteknikråd, en handlingsplan för svensk miljöteknik till näringsminister Maud Olofsson. Planen som ska omfatta 82 konkreta nödvändiga åtgärder har tagits fram på uppdrag av regeringen för att rätta till brister i de offentliga insatserna som, enligt Swentec, ska ge svensk miljöteknik möjlighet att leverera ”världsledande lösningar till en hållbar framtid”.

– Finanskris och klimathot har blottat våra utmaningar men det skapar också nya möjligheter. Hållbarhet är inte slutet utan början på ett nytt näringsliv som innefattar både traditionell industri och de nya miljöteknikföretagen, kommenterar Kristina Alsér, ordförande i Swentecs råd.

Hanlingsplanen riktar sig enligt Swentec i första hand till regeringen men även till myndigheter, kommuner, regioner, högskolor och universitet samt till de svenska företagen.

– Vårt fokus har varit att presentera konkreta åtgärder och handlingsplanen utgår från miljöteknikföretagens perspektiv, säger Kristina Alsér. Sverige har en bra position men vi måste agera för att behålla den och inte hamna på efterkälken, menar Kristina Alsér.

Klockan 15.00 får Maud Olofsson planen i sin hand i EU-paviljongen på Bella Center i Köpenhamn. 82-punkterslistan uppges röra åtgärder inom fem strategiska områden; politisk styrning, kompetens för hållbar utveckling, kommersialisering, utveckling av nya affärsmodeller samt samverkan.

Teknik360 publicerar handlingsplanen så snart den är offentliggjord.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.