Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Swentecs sista boll överlämnad

Publicerad: 30 november 2010, 11:31

Sveriges miljöteknikråd, Swentec, har överlämnat sin slutrapport till regeringen. Därmed är rådets uppdrag avslutat och delegationen upphör att existera.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Swentech har överlämnat sin slutrapport till regeringen. Det skedde på måndagen och därmed är delegationens arbete slutfört och Swentec upphör som organisation. Uppdraget har varit att på nationell nivå utveckla en effektiv struktur som ökar tillväxten för svensk miljöteknik.

– Det har varit en stimulerande och bred process, där vi som delegation mött ett stort engagemang från akademin, näringslivet och aktörerna, säger Kristina Alsér, ordförande Sveriges miljöteknikråd och landshövding i Kronobergs län, i en kommentar.

– Den vision som delegationen varit med och arbetat fram är att Sverige ska ha en drivande roll där vi levererar världsledande lösningar för en hållbar framtid. Alla de förslag som vi lyfter fram i slutbetänkandet behövs. Det är viktigt att processen nu fortsätter och att all den kraft som finns tas tillvara, sa Kristina Alsér som var en av talarna under Swentecs slutseminarium.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.