Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Sysselsättningen i miljöteknikbranschen ökar

Publicerad: 19 Mars 2013, 12:28

En färsk rapport från Vinnova visar att sysselsättningen i miljöteknikbranschen vuxit så det knakar de senaste fem åren.


En ny rapport från Vinnova beräknar att sysselsättningen i miljöteknikbranschen ökat med 10 000 anställda under en femårsperiod. Enligt rapporten har antalet anställda i miljötekniksektorn ökat från 65 000 till 75 000, vilket är en ökning med 15 procent.

Rapporten, Företag inom miljötekniksektorn 2007-2011, har granskat den traditionellt definierade miljöteknikbranschen – företag som arbetar med vatten- och luftkvalitet, förnybara energikällor och avfallshantering. En stor del av de anställda, 22 procent, finns i konsultföretag. Miljöteknikbranschen i Sverige, så som rapporten definierar den, består av 1571 företag som tillsammans har en nettoomsättning på 260 miljarder kronor.

Samtidigt konstaterar Vinnova i en annan ny rapport, Eco-innovative Measures in large Swedish Companies, att det också finns många företag utanför den traditionella miljötekniksektorn som också arbetar med miljöteknik.
– Miljöteknik och miljöinnovation har stor potential att skapa tillväxt, exportmöjligheter och nya jobb,men behövs också för att möta globala miljöutmaningar och för att skapa en utveckling som är
långsiktigt hållbar. Det är därför ett viktigt område för Sverige att satsa på inför framtiden, säger Jonas Brändström som är chefsstrateg på Vinnova.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.