Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Tågnördar i Rimbo vill lägga tillbaka rälsen

Publicerad: 4 Oktober 2011, 08:29

Spårbanan till den lilla orten Rimbo norr om Stockholm lades ner 1981 – nu vill nästan alla ha den tillbaka, rapporterar Norrtelje tidning


Det finns stora miljövinster att hämta i minskad bilpendling från mindre orter runt storstäderna.

Sista persontåget från Stockholm till Rimbo gick den 13 januari 1981. Nu vill alla lokala partier utom moderaterna att den lilla orten ska få tillbaka sin räls och sin station, visar en undersökning som gjorts av föreningen Tåg till Rimbo.

För det krävs det att man
lägger tillbaka 13 kilometer räls från nuvarande slutstationen i Kårsta. Det skulle kosta cirka 200 miljoner kronor, något som föreningen tycker är en billig investering för att skapa en hållbar trafikpolitik.

– Vi är inte bara nördar som tycker att det är kul att se ett tåg, det handlar om att tåg är ett rejält kommunikationsalternativ för ett stort antal resenärer, Därtill har vi den stora miljöaspekten, säger Jan Olsson, sekreterare i föreningen, till Norrtelje tidning.

Jan Olsson tar i dagsläget bil och buss för att komma in till jobbet i Stockholm, men han skulle absolut välja tåg om möjligheten fanns. Och han har svårt att förstå varför föreningen inte får något gehör hos styrande politiker.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.