lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Tågsemester-gruppen skalar upp efter exploderat intresse

Publicerad: 4 januari 2019, 09:14

Susanna Elfors ligger bakom Facebook-gruppen Tågsemester som har närmare 40 000 medlemmar och ökar med 300-600 medlemmar om dagen.

Foto: Marc Femenia

Intresset för Facebook-gruppen Tågsemester växte explosionsartat i samband med förra årets flygdebatt. Nu laddar grundaren Susanna Elfors för att skala upp idén om att erbjuda tips och information för en lyckad tågsemester.


TP


I samband med förra årets flygdebatt exploderade intresset för Facebook-gruppen Tågsemester, som samlar människor som är intresserade av att resa med tåg.

– Jag startade gruppen 2014 och sen hände det inte så mycket på ett par år. Men under förra året exploderade intresset. Vi har gått från 3 600 medlemmar till närmare 40 000 på ett år. I dag ligger ökningstakten på 300-600 nya medlemmar per dygn, säger grundaren Susanna Elfors.

Gruppen fungerar som en samlingsplats där folk får tips och information om hur man reser med tåg i Sverige, Europa och övriga världen. Allt från nybörjare till inbitna tågresenärer samlas för att utbyta erfarenheter med varandra och få råd om utmaningar kring tågsemestern.

– Det handlar mycket hur man bokar och hur man tar sig till en plats. Eller hur man ska köpa biljetter och om tiden för att byta räcker här och där. Men sen är det också mycket tips om vilka som är de bästa platserna att besöka i Europa och Sverige, säger Susanna Elfors.

Susanna Elfors är i grunden entreprenör och beslutade under hösten för att skala upp verksamheten tillsammans med kompanjonen Andreas Sidkvist. Det handlar bland annat om att samla tips och råd om tågresande på hemsidan tagsemester.nu, men även att arrangera möten för tågintresserade.

Den 30 mars arrangeras den första Tågsemesterträffen i Stockholm, då branschaktörer och tågintresserade kan samlas för att utbyta erfarenheter och erbjuda resor.

Förhoppningen är att på sikt kunna erbjuda möjlighet att boka tågsemesterresor genom sajten. Susanna Elfors säger att det finns en rad utmaningar på vägen, såsom exempelvis EU-lagstiftning som sätter käppar i hjulen. Men i ett första steg planerar Susanna Elfors att med hjälp av andra arrangörer erbjuda gruppresor med tåg genom tågsemester.nu.

– Just nu är vi inne på destinationer. Det kan vara väldigt intressant att samarbeta med olika destinationer. Det håller vi på och efterlyser, säger Susanna Elfors.

Susanna Elfors är själv en resvan tågresenär som har både bra och mindre bra erfarenheter från tågresande genom åren.

Vad är dina främsta tips för en lyckad tågsemester?

– Det viktigaste är att göra resan till målet, att inte stressa. Om man vill göra en bra resa ska man också se till att stanna på vägen och utnyttja möjligheten att se många platser. Sen är det också bra att anpassa resan efter den tid man har, och inte ta sig vatten över huvudet genom att exempelvis åka för långt bort. Ta även med saker att göra på tåget och gör det bekvämt för dig själv genom att välja så vackra resvägar om möjligt, säger Susanna Elfors.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev