fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Team Biogas prisas som grönt föredöme

Publicerad: 26 september 2011, 07:45

Team Biogas är racingstallet som i helgen säkrade stalltiteln i STCC. Nu får de också Gröna Bilisters utmärkelse ”Grönt Föredöme”.

Ämnen i artikeln:

MotorMiljöbilBioenergiBiogas

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Gröna Bilister meddelar på måndagen att man tilldelar Team Biogas utmärkelsen Grönt Föredöme för sitt mycket viktiga arbetet för biogasen som drivmedel.
– Biogas är det miljö- och klimatmässigt bästaa bränslet på marknaden, men det har haft en lite tråkig image. Det har Team Biogas under de gångna tre åren ändrat på, krönt med en välförtjänt teamseger i helgen. Det är självklart för oss att tilldela dem Grönt Föredöme, och vi hoppas att de ska fortsätta att inspirera tusentals förare att välja biogas för sin bil, säger Martin Prieto Beaulieu från Gröna Bilisters styrelse.

Racingstallet Team Biogas drivs av E.On, Lantmännen och Volkswagen. Gröna Bilisters motivering till utmärkelsen lyder: ”Team Biogas tilldelas utmärkelsen Grönt Föredöme 2011 för att under tre säsonger av STCC ha lyft fram biogasen som fordonsbränsle, krönt med teamsegern i år. Satsningen på racingbanan har kombinerats med omfattande informationsverksamhet om biogasen, som fått en mycket mer dynamisk profil i Sverige tack vare dem.”

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev