tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Teknik360 startar – och Tekniska Mässan

Publicerad: 21 oktober 2008, 06:59

I dag startar nyhetsajtenTeknik360. Startskottet går samtidigt som Tekniska Mässan öppnar i Stockholm. Här är mässmontrarna du inte vill missa.


Teknik360 kommer att ha specialbevakning på bland annat områdena forskning, utveckling, transport, bioteknik och elektronik.

Sajten lanseras i samband med Tekniska mässan i Stockholm, och redaktionen kommer att bevaka mässan på plats i Älvsjö i Stockholm, och fortlöpande rapportera om nyheter och innovationer.

Årets upplaga av Tekniska mässan är den 47:e i ordningen. Omkring 400 utställare finns på plats för att visa det senaste inom bland annat produktutveckling, ytbehandling, montering och energieffektiv produktion.

Ett av de stora numren på mässan är robotik.

– Utöver industrirobotik finns en hel del inom hälso- och rehablititeringsrobotar att se på mässan, säger Roger Blomqvist, pressansvarig.

På plats finns bland annat Robotdalen som under mässan deltar med fem seminarier på Nordic Conference on Robotics.

Rfid är ett annat område där spännande nya tillämpningar utlovas. När det gäller inbäddad teknik, embedded technology är Roger Blomqvist extra förväntansfull.

– Ett antal spännande innovationer kommer att visas upp och ett pris kommer att delas ut, säger en hemlighetsfull Roger Blomqvist.

Här hittar du Teknik360

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev