Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Teknik360 visar: Nätets galnaste ingenjörer

Publicerad: 10 Februari 2009, 08:46

Teknik360 letar rätt på de galnaste teknikklippen på Youtube. #15: Monstret som ger Hummer kalla kårar


Conquest Knight XV. Det är det anspråkslösa namnet på den här sex ton tunga suv:en. Med en V10-motor på 6,8 liter och 400 hästkrafter är dess enda miljömässiga försvar att den är etanoldriven.

I övrigt är bilens försvar bra, tycks det. Kaross i pansarplåt och rutor som är upp till sex centimeter tjocka ska se till att den exklusiva kundkretsen med skyddsbehov klarar sig igenom det mesta. Conquest Knight XV är sex meter lång och två och en halv meter bred.

Grundpriset är 295.000 dollar. Men då ingår förmodligen inte humidor, övervakningskameror, bombdetektorer, syrgasmasker eller tv-spel. Den utrustningen fås istället som tillval.

I filmen nedan är det mycket blabla i samband med en uppvisning på Sema i Las Vegas. Orkar du inte lyssna på allt blabla: hoppa fram till 3.45 i filmen, då faller täcket. När du sett nog, hoppa fram till 4.40 då motorn startas.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.